Hårdare straff?

Enligt mig så har vi inte så hårda straff i Sverige. Ett straff som säger att man får livstidsfängelse innebär att man får sitta i fängelse i ungefär 18 år. Vilket jag tycker är fel. Ska det heta livstidsfängelse så ska det vara livstid också inget annat.

Det finns både för och nackdelar med att införskaffa hårdare straff i vårt land.

Har man gjort ett brott eller något liknande så tycker ja det kan räcka med 18 års fängelse. Men har man istället mördat någon så tycker ja man ska få livstidsfängelse (bokstavligen). Då menar ja att man höjer den här 18 års fängelse tiden till livstidsfängelse istället. Ska vi fortfarande ha ett straff som innebär livstidsfängelse här i Sverige, så ska det vara livstid också. Inget annat! Då att man verkligen får sitta där livet ut, eller om man har någon psykisktstörd sjukdom så tycker ja man ska bli tilldelad vård istället. Så att man kan få hjälp istället!

Ja tycker nämligen att man borde se över alla straff som finns och göra de hårdare än vad de är idag. Men jag tror ändå inte att det kommer begå mindre brott för att man införskaffar hårdare straff . För har man planerat att begå ett brott eller ett mord så tror jag inte man tänker på vad man kan få för straff. Jag tror helt enkelt man skiter i det.

Men om man ska kunna bli dömd till ett så "rått" straff så ska man verkligen ha bevis på att det verkligen är han/hon som har begått brottet/ mordet. Detta för att ingen oskyldig ska kunna dömas till livstidsfängelse, vilket är ganska hårt för den som inte är skyldig. Men för den som är skyldig så är det bara bra.

Om man nu ska mörda någon så ska man kunna stå för att man verkligen gjort det också, och inte bara smita undan.

Jag tycker även man borde sätta hårdare straff för de som snattar i butiker. Då man borde höja straffen till att man kan få 1- 2 års fängelse beroende på hur grovt snatteriet är.

Men i dagens samhälle så har nästan alla butiker övervakningskameror vilket fångar redan ganska många snattare och det finns även en del snattare som inte vågar ta chansen att försöka snatta något då de vet att de kommer bli fångad på film. Då poliserna bara kan spola tillbaka bandet på filmen och kolla upp vem det var och då sedan kan man ge ett straff utifrån hur mycket personen snott.

Jag tror inte så många hade snattat om man hade höjt straffen på snatteri, då de flesta nog inte vågar ta chansen att snatta något, när de vet vad de finns för straff.

Idag finns det tyvärr allt fler och fler som snattar, vilket inte är så kul. Man borde kunna stoppa detta på något sätt, men hur vet jag inte.


Vi alla borde försöka förhindra att misshandel och snatteri ska ske. Att man verkligen ska våga säga ifrån när man ser något sådant hända.

Att man verkligen vill visa att det är fel att görs så, och sedan försöka få fram och uppmärksamma dessa människor.


Ja tycker politikerna borde uppmärksamma alla om vad det verkligen finns för lagar och regler i vårt land. Speciellt om det kommer nya, eller om man tar bort någon.

Lagar och regler är något som man verkligen måste hålla koll på och verkligen följa. Annars kommer inte vårt samhälle att "fungera" då det kommer förekomma mer kaos, mord och brott i vårt land än vad det redan gör. Och detta tycker jag ska gälla alla och inte bara vissa, utan även kungen också!

Jag tycker inte han ska kunna smita undan med några andra regler. Bara för att han är kung och sitter högst i vårt land, så ska inte han ha några andra regler och lagar än vad vi har.

Han kan t.ex. inte dömas för mord eller brott, vilket är ganska knäppt. Även han kan ju begå ett mord/ brott. Men dömas kan han inte?!

Så ska vi ha fungerande regler och lagar i vårt land så ska det v ara samma för alla!



RSS 2.0