Kvinnomisshandel..varför?

Kvinnomisshandel är något som blir allt vanligare och vanligare i vårt samhälle. Varje år anmäls det tusentals fall av misshandel. Bara förra året anmäldes drygt 20 000 fall som då är mot kvinnor. Men mörkertalet är nästan större. Det finns många fall som inte anmälts.

Det är oftast under de större helgerna som t.ex. jul, nyår, midsommar som kvinnomisshandel sker. Då många vill ha en långhelg med sina nära och kära, och helst av allt med sin familj.

För de kvinnor som lever i ett förhållande där det förekommer misshandel kan de större helgerna vara ett rent helvete för.

Oftast kan man inte se på kvinnor som blir utsatta för våld. De ser ut som både du och jag. Det kan vara någon nära vän. Vi tänker oftast ”nej han den killen skulle aldrig kunna misshandla någon” men oftast märker man inte det på personen. Han kan se ut som både du och ja. För oss kan han till och med se trevlig ut.

Det är många kvinnor som blir misshandlade i dagens samhälle. Men det är inte många som polisanmäler det. De vill inte visa att de har blivit misshandlade av sin man/ pojkvän. De vill bara helst av allt glömma vad de har blivit utsatta för. De förnekar vad som har hänt och tar på sig skulden själv istället.

Kvinnomisshandel sker oftast när mannen/ kvinnan har fått i sig alkohol. De flesta fall som anmäls är när de har fått sprit i kroppen, och inte kan hantera sig själv. Minsta lilla gör de irriterade, de klarar inte av en diskussion utan de ska ta i med hårdhandskarna med en gång istället. Vilket inte löser något problem!

Man ska kunna ha en diskussion utan att det ska sluta med misshandel.

Men jag kan inte se spriten som någon ursäkt till att man misshandlar någon. Man ska kunna dricka med måtta. Man ska inte behöva dricka sig full och redlös. Man ska kunna veta sin gräns, hur mycket man tål innan man blir yr så att man inte kan kontrollera sig själv.

Men oftast är det så, har man börjat misshandla en gång så fortsätter man igen och åter igen. Det blir som ”vana” att man måste slå för att kunna lösa något. Vilket jag tycker är helt fel.

Jag tycker själv man borde informera mer om kvinnomisshandel. De som har blivit utsatta borde nog ha föreläsningar om de och berätta vad de har blivit utsatta för. Så att man verkligen får veta från någon som har varit med om det själv. Många bryr sig nog inte så mycket om det om man bara läser det i tidningen eller hör de på radion att någon kvinna har blivit misshandlad. Det är nog fler som förstår om man har föreläsningar om det. Så att det får fler människor att tänka efter, både kvinnor och män.

Så fort man blir utsatt för misshandel så ska man polisanmäla det. Man ska inte låta de vara, och bara försöka glömma det. För har man blivit utsatt för det en gång så upprepas det oftast.

Jag tycker även det är bra att det finns organistaioner för kvinnor som blir och blivit utsatta för kvinnomisshandel. Många kvinnor vill inte säga att de har blivit misshandlade av sin man/ pojkvän, många har till och med blivit utsatta under en längre tid. Men inte polisanmält det.

Varför inte bara lämna förhållandet man är i då? Många kvinnor vill inte lämna sin man/ pojkvän fast de har blivit utsatta för misshandel. Jag kan inte förstå egentligen hur man kan vilja vara kvar i ett förhållande när man har blivit utsatt för något så grovt som misshandel.

Men jag tror det är många kvinnor som inte kan inse att de verkligen blivit utsatta för våld. De vill inte inse de. Utan de vill helst av allt bara glömma de.

Det finns även de som inte vågar gå ifrån sin man/ pojkvän för de är rädda för att de ska bli mer utsatta för mer misshandel, kanske bli förföljda och hotade pga. att de har lämnat honom.

Det handlar nog mycket om att det är många kvinnor som är ”fega” och fega vad de kan få för konsekvenser.

Du måste våga polisanmäla om du blivit misshandlad, & stå inte ut med för mycket skit…


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0