Varför har ungdomsvåld ökat så skarpt?

Som vi kanske både hört och sett så är det allt fler och fler ungdomsvåld som sker i dagens samhälle.

Det finns säkert en rad olika saker och anledningar till varför också. Men ett av de största problem är nog alla dessa ungdomsspel och våldsfilmer som många ungdomar sätter sig in i och tar på allvar. Tror att det är okej att gå ut och slå, skjuta och mörda folk i verkligheten. Det slår oftast slint i huvudet på folk som spelar, och ser på för många våldsfilmer.

Men mycket handlar även om att man vill skaffa sig status bland sina ungdomsgäng. Man vill vissa hur tufft det är att utföra ett brott. Man vill utföra ett tuffare brott än vad sin kompis har gjort, och sen trissas det upp så hela tiden. Den ena med den tredje vill vara "bättre" än den andra.

Oftast gäller detta unga killar som vill skapa sig en status bland sina vänner.


Många unga killar som dricker sig fulla och sedan drar ut på saker med sina ungdomsgäng, och sedan utför en massa olika brott. Jag tror själv mycket handlar om alkohol! Man klarar inte av att hantera sig själv, och speciellt inte hantera sig i en situation när man har 5-10 kompisar som kanske står och hejar på och pressar någon för att man ska begå ett brott.


Det händer även ganska mycket våld på många arenor när det är fotboll eller kanske hockeymatch. Då många blir så arga och säger att domaren dömer fel i matchen eller något liknande. Och sedan springer in på fotbollsplanen eller vad det nu är och börjar slå på folk, och tror att det löser problemet.

Det finns även de som åker och ser en fotboll/ hockeymatch med sina föräldrar. Men det skäms inte över att springa in på planen och ryta åt domaren "gubbjävel, döm rätt" eller något liknande. De kan bara stå och titta på. De händer även att ungdomar slänger ut en massa föremål på planen för att få status bland sina vänner "vara tuff".

Jag tror själv det handlar ganska mycket om deras uppfostran. Hur de har blivit uppfostrade och vad de har för föräldrar.

Jag tror även de att föräldrarna inte vågar ingripa och säga ifrån, de är rädda för hur deras barn ska agera mot dem.

Vem vill/ vågar ta med sina döttrar/ söner på någon sådan upplevelse i hädanefter. Man skäms över sina ungar!


Våld löser inga problem i sig kan jag tycka. De skapar bara större problem. Om en börjar slåss eller göra något dum mot någon så fortsätter bara den andra och slår tillbaka, och skapar genast ett större bråk.

 Vad kan man då göra för att försöka minska ungdomsvåld?

Jag tycker att allt fler människor ska våga ingripa och säga ifrån när de ser att någon försöker bli nerslagen eller något liknande. Man ska våga ingripa helt enkelt. Men det är kanske inte så många som vågar göra de. Man vet inte om man kanske får ett slag mot dig eller om man blir misshandlad själv då.


Men våga ingripa när du ser att någon blir misshandlad. Våga visa att du är stark och att du vill minska ungdomsvåldet ...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0